Bagom bloggen

Jeg er stifter af Orkidebørn.dk.
Det startede med en Facebook side med oplysning, der gerne skulle sprede sig, som ringe i vandet. Det er sket i meget større omfang end jeg havde turde håbe på, da jeg startede.

Det er jeg meget taknemmelig for. Der er brugt mange timer gennem årene hver eneste dag. Efter et par år blev det til rådgivning til forældre også, og Facebooksiden var ret hurtigt udvidet med omkring 10 Facebook grupper, alt fra oplysning, til opdeling af skole relateret og småbørns relateret fælleskab.
I perioder har det også været rådgivning til forældrenes egen sensitivitet.

ORKIDEBØRN blev det største på Facebook omkring sensitive børn. Da det nåede sit peek fulgte mere end 10.000 med næsten dagligt. Den tilknyttede Google+ konto var læst mere end 200.000 gange inden den blev nedlagt.

Siden 2016 har det ligget stille i perioder. Rådgivning har været on/off, og blog tekster har været færre. Behovet for at sprede viden blev mindre og mindre heldigvis :)

Hensigten med min første Orkidebørn side på Facebook var netop, at skabe viden rundt omkring i samfundet, og det er lykkedes.

01.01.2020 blev rådgivning nedlagt permanent.

Jeg skriver stadig blogs og er administrator på rigtig mange tiltag omkring særligt sensitive, både børn og voksne.

Bloggen er et udtryk for mine private erfaringer med både den måde vi selv er blevet behandlet på gennem børnehave, skole og kommune, men i høj grad også erfaringer fra de mange familier, der har betroet sig til mig og vist mig den tillid, at fortælle om deres dagligdag med trusler og underretninger.

Jeg siger TAK for den tillid 🌿Nogle familier er fanget i systemet i form af underretninger fra fagpersoner uden den fornødne viden eller sidder fast i udredninger.

Særligt sensitivitet kan vise sig på flere forskellige måder, og man kan sagtens være blandinger af de forskellige typer. Dette kan jeg også råde dig omkring.

Flere særligt sensitive er også Højt begavet og/eller signalstærk, som er en mere intens måde at være særligt sensitiv på.

Endelig har nogle også sanseintegrationsproblemer. I det tilfælde vil du have gavn af, at kontakte en børne ergoterapeut, og få udarbejdet en 'sensory profile'.


Velkommen
Ulla
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...