torsdag den 8. februar 2018

Er særlig sensitivitet bare en undskyldning?

ORKIDEBØRN.DK
Du har med garanti hørt den, som mor til et særligt sensitive barn.

DU ER EN PYLDRE MOR, DER NURCER OG CURLER DIT BARN!

Har jeg ret?

Mødre til særligt sensitive børn får skyld for meget. At barnets følsomhed skyldes mor, som ikke er i stand til at klippe navlestrengen, og lade barnet udvikle sig sammen med de jævnaldrende.

I skørterne står så det følsomme (og utrygge) barn, og sætter neglene i for ikke at slippe mor. Mor der er trygheden, støtten, og tro det eller lade vær, hende der skubber på for at få barnet inkluderet i de andres leg, arrangementer, fødselsdage, sleep-over, børnehave, skole, fritidsordning, fritidsinteresser mm. Det kræver sin kvinde, for hun skal udvise en tryghed, at alt nok skal gå godt, til trods for hun ved, at det sikkert ikke kommer til at gå alligevel.

Der vil komme efter reaktioner, og de kan være store!

Men dem tager man med, det er prisen for, at deltage på lige fod med de andre børn.

Når barnet så "skaber sig" (kollapser), så kommer de der "mor øjne", - " Kan hun dog ikke tage og styre det barn og sætte nogle grænser?"

Så er det man som mor må tage nogle DYBE vejrtrækninger, smile og se at få det kære sprællende og "hysteriske" barn under armen.

Vi vidste det jo godt!
Sådan ender det ofte!
Vi forsøger alligevel!

Skulle det undgås kræver det pauser og tilbage trækning. Så får man at høre "Er det ikke bare en dårlig undskyldning?", - "Tror du ikke du skal gøre som andre og være mindre pyldret. De andre kan jo godt. De bliver ikke holdt tilbage".

Men er det nu også en dårlig undskyldning, - en sovepude....?

Hør psykolog Lise August her forklare, om hvorfor sensitive trækker sig, og er det egentlig for at sove?

Kommenter gerne her på bloggen ⤵

1 kommentar:

ULLA JENSEN sagde ...

Et spørgsmål i en kommentar til opslaget her:
Hvordan får man screenet sit barn for det, som omtales her i dette indlæg?

Svaret:
PPR bør lave en sensorisk profil. Desværre bliver mange forældre vappet af hos PPR. Og i mange tilfælde har de ikke den fagperson der skal til. I bedste fald har de en fysioterapeut tilknyttet. Derfor er det i de fleste tilfælde hos en ergoterapeut for egen regning. Når man hører Lise August omtale sensitivitet er det den arvelige. Den vil kunne ses på hjerne scanninger og der er lavet spæd forskning på gener. Håber det bliver mere udviklet snart.

Nogle psykologer med godt kendskab til sensitivitet, vil kunne genkende børnene i deres adfærd og reaktioner.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...