fredag den 15. december 2017

Præmatur samfundet - Allan Holmgren

ORKIDEBØRN.DK Når samfundet redder tidligere og tidligere præmature børn, har samfundet også et ansvar for at tage sig af børnene og de behov de har, også senere i livet.

Aldrig før har vi haft så snævert et normal område for børn. De skal alle fungerer på lige vilkår, og ve den som står udenfor!

Diagnosekoder slynges ud til alt for mange børn, der i virkeligheden blot reagere naturligt på samfundes manglende rummelighed.

De præmature børn har brug for mere ro og forståelse end der gives. Hverken barn eller forældre får den fornødne forståelse og evt. støtte hen ad vejen, og den dag i dag sidder der voksne for tidlig fødte, som har manglet den rette tilgang og derfor ikke har fået hjælp til de udfordringer, som det gav dem.

Senfølge skader af for tidlig fødsel kan vise sig op gennem barndommen og måske først komme til udtryk ved skolestart. På det tidspunkt vil det være nærmest umuligt at få nogen til at tro på, at det kan hænge sammen med præmaturitet. Det vil måske blive afvist med at barnet har set ud til at trivedes tidligere.

Men med højere krav, mere stress, så kan de reagere på deres umodne nervesystem. Selv voksne FTF kan slås med lyd- og lys følsomhed, samt mange andre følger.

Man er født præmatur, hvis man er født i uge 36 og før, dvs. 3 uger før termin. Det afhænger ikke af fødselsvægt.

1 kommentar:

ULLA JENSEN sagde ...

Du kan kommentere anonymt ⤵ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...