lørdag den 2. december 2017

Overstimulering kan give feber og influenza symptomer

ORKIDEBØRN.DK

Facebook - Rådgivning - BlogDet er ikke rigtigt til at forstå det, men det er 1. december og det hele står på hovedet.

I år er jeg overhovedet ikke i julehumør. Jeg plejer, at have skrevet nogle indlæg omkring julen, og hvordan den kan gøres lettere. Det har jeg ikke i år, og kommer heller ikke til det.

Man siger, at der er julefred og en mere kærlig energi i tiden op til jul, men når jeg tænker jul med særligt sensitive børn, og følger de opslag der er, så virker det til alt andet en roligt.

Der er så meget, som vælter den vante dagligdag. Den rutine som vores børn har så voldsomt brug for.

I dag var der et opslag i gruppen, hvor en mor spørger, om et barn kan kaste op af overstimulering. Der er flere der melder sig på i tråden, at det kender de også til.

Sensitive børn kan nemlig godt blive rigtige dårlige af overstimulering. De kan kaste op, få feber og influenza lignende symptomer. Det kan vare fra timer til næste dag. Mange forældre kan undre sig over, at deres barn får feber uden der påvises sygdom. Det kan så være pga overstimulering. Er det et tilbagevendende problem, så lære man som forældre rytmen. Prøv at lægge mærke til tidsinterval fx. Selvfølgelig hænger det sammen med aktivitets niveau, overskud generelt og sygdom. Men nogle børn kommer ind i en periode med jævne mellemrum, som om, at nu har de ikke flere ressourcer at trække på.

Man bør tænke på, at rigtig mange af de sensitive børn dagligt trækker på veksler sidst på dagen. Det giver kollaps med overbelastning eller sygdom, indtil de har koblet helt fra. Nogen ligger dvaske i sengen. Signalstærke børn kan finde på at "kører i højt gear" for at "overdøve" den ubehag de har i kroppen.

Det er ikke kun børnene, også voksne sensitive kan få denne reaktion.

Så kære. Husk at nyde nuet. Giv pauser. Hyg. Slap af. Gør det mindre perfekt, hvis det behøves. Vær nærværende med dine kære, det er jo det som julen invitere til.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...