onsdag den 15. marts 2017

Orkidebørn er ikke et alternativt navn

ORKIDEBØRN.DK 
Facebook - Rådgivning - Blog

Det er lidt pudsigt :)

Da jeg startede ORKIDEBØRN for over 4 år siden, var det for at sprede viden og kendskab til det sensitive træk - HSP. Jeg har i alle årene læst tonsvis af artikler og tekster omkring det sensitive, og blev klogere på de forskelle der er ved fx sanseintegrations problemer.

Jeg har flere gange måtte slette og nægte materiale om de åndelige børn. Jeg kalder dem spirituelle. Fordi ORKIDEBØRN her er viden omkring sensitivitet. Jeg ved godt at mange samtidig er åndelige. Men det hører ikke hjemme her på siden.

Forleden blev jeg mødt med, at det nok var den alternative tilgang med ordet ORKIDEBØRN, der gjorde, at jeg blev set anderledes på.

Så vil lige opfriske ;)

Orkidebørn er en billedlig betegnelse som professorerne Thomas Boyce og Bruce Ellis har knyttet til de særligt sensitive børn.

I flere undersøgelser har de og deres kolleger fundet, at sensitive børn med følsomme reaktioner på stress kan have lavere tilpasningsevne end andre børn i belastende miljøer. Men børnene kan også have højere tilpasningsevne end andre børn i berigende og nærende miljøer. De har udtrykt denne sammenhæng ved en metafor, der er kendt som forskellen mellem mælkebøttebørn og orkidebørn.

Altså er der ikke noget som helst hokus-pokus alternativt i navnet "orkidebørn".

Det er nemlig helt og aldeles udelukket fra mine sider, der hedder ORKIDEBØRN.

Havde jeg brugt den mere alternative tilgang til de sensitive børn med den åndelige/spirituelle vinkel, ville de blive kaldt "Spiritkids", "Indigo", NyTidsbørn", "Gyldnebørn", "Krystalbørn" osv... De har forskellige energier.

Men altså jeg holder mig til det forskningsmæssige og beviselige her på ORKIDEBØRN.

Hvis man læser artikler, om de spirituelle børn, vil man mange gange godt kunne genkende dem, i de almindelige tekster omkring særligt sensitive børn.


Citat hentet her, hvor du kan læse hele teksten.

Biologisk sensitivitet for konteksten/orkidebørn af Sensitiv Balance


ARKIV

ORKIDEBØRN.DK 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...