torsdag den 12. januar 2017

Hvad er forskellen på mareridt og natteterror?

ORKIDEBØRN.DK 


Hvad er forskellen?


I betragtning om hvor få procent der lider at natteskræk, så er der mange særligt sensitive mennesker der lider af det, og rigtig mange sensitive børn gør.

Det ser meget voldsomt ud, når man som forældre blot kan se til, at ens barn pines i den grad, og ikke er kontaktbar. Man kan blot sidde og give ro, sige så lidt som muligt, og bare være til stede.

Min egen opfattelse er, at vi som særligt sensitive har mange flere stimuli, som skal bearbejdes i søvnen, og det derfor kan blive for meget. Andre steder har jeg læst, at det handler om, at den del af hjernen, som styre kroppen vågner, men den anden del af hjerne stadig sover dybt. 

Børnene har ingen erindring, når de vågner. Det kan ikke forveksles med mareridt, da børnene husker dette. Samtidig er natteangsten i den første del af søvnen, i den dybe søvn, mens mareridt er i drømmefasen sidst i søvnen.

Der er gerne et mønster i disse natte angst anfald, og nogen bruger at lave et skema, for derefter at vække barnet INDEN det forventede anfald, holde barnet vågen nogle minutter og så lægge barnet til at sove igen.

Hold roen på dig selv, kend dit barns rytme, det vil lette dig selv i situationerne.


_______________________________________Citatet herunder er hentet på Michael Rohdes hjemmeside:

Forskel på mareridt og “night terrors”. Den afgørende forskel er, at ved mareridt, ja da drømmer dit barn (befinder sig i REM-søvnen), og vil derfor altid have lukkede øjne. Du kan desuden trøste dit barn med god effekt når det har haft mareridt. Ved “night terrors” da virker dit barn vågen (ofte med åbne, stirrende øjne) – men er faktisk udenfor bevidsthed. Ligeledes – ved “night terrors” er barnet umiddelbart utrøsteligt, og responderer typisk ikke på din støtte og trøst. Night terrors indtræder typisk 2-3 timer efter barnet er faldet i søvn, mens mareridt normalt forekommer langt senere på natten, typisk i de tidlige morgentimer. Et barn vil kunne huske indholdet af et mareridt, men vil intet kunne huske hvis der er tale om night terror.
ARKIV

ORKIDEBØRN.DK 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...