tirsdag den 12. juli 2016

Derfor kaldes de Orkidebørn


Orkidebørn betegnelsen er et begreb forsker har knyttet til særlige sensitive. Forklaringen er at særligt sensitive er mere følsomme overfor ydre påvirkninger, stimuli og miljø end andre. Ligesom orkidéer skal have speciel jord og næring for at trives og blomstre flot, skal særligt sensitive have specielle forhold omkring sig for at trives.


Særligt sensitive har brug for ro, opladning, retræde, forståelse og accept, for at de kan fungere optimalt og deres mange ressourcer komme til sin ret. Mange særligt sensitive er yderst ressourcestærke mennesker, der fagner bredt både hvad interesser, kreativitet og vedholdenhed angår. Men kun når de har de optimale betingelser i deres liv.

Begrebet er det modsatte af Mælkebøtte børn, som er et mere kendt begreb. Mælkebøttebørn har nemlig evnen til at udvikle sig fint uanset modstand og livsbetingelser. Tænk bare på en flot og rank mælkebøtte der bryder igennem asfalten og man undres hvordan den bar sig ad.

Så det handler ikke om hvilken blomst man opfatter som smukkest, men simpelthen om deres livsbetingelser for trivsel og muligheden for at stå i fuldt flor.

Så lad os oplyse så også Orkidéer kan blomstre lige så smukt som Mælkebøtter.  <3

- Ulla


__________________________________________________

SENSITIV RÅDGIVNINGIngen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...