mandag den 24. november 2014

De "uopdragne" sensitive børn
Sikke en debat og ophidselse der er er på Facebook i disse dage. Med god grund kan man sige, for klummeskribenten Eva Agnete Selsing brøler jo sin uvidenhed ud til folket. Hmm måske er hun bare en uvidne provokatør, og alle ville have haft bedst ved bare at ignorere hende så hun ingen taletid fik.


Men for særligt sensitive gør den ondt, netop fordi den rammer et møg uretfærdigt punkt. Sensitive har det svært ved uretfærdigheder. Det er jo netop det, som folk tror om vores børn, at de er uopdragne. Det er de IKKE, man finder blandt de særligt sensitive børn, de allermest velopdragne børn man kan møde. Så enten er hun torskedum eller også vil hun bare gerne i rampelyset. Desværre har hun ikke tænkt over, hvordan det vil gå ud over vores velopdragne børn.


Men ja et sted har hun ret. Mange med uopdragne børn bruger den med barnet er særligt sensitiv, og det skader vores børn. Det skal ikke være en undskyldning, men en forståelse for barnet når det "skaber sig tosset", for det handler ikke om uopdragenhed, men overstimulering. Hvordan opføre ikke sensitive sig, når de er gennemstressede og pressede ud over kanten? Sikkert ikke særligt velopdragent.


En blog skriver gav igen og forklarede på den pæneste måde, hvordan særligt sensitive børn de er. Stille og rolige, og de ønsker at trække sig, når de er fyldt op. Ja ja de findes også, men det er næppe de stille introverte, der hentydes til i artiklen, men de signalstærke børn. SIGNALSTÆRKE!!! Alene ordet siger lidt om deres temperament og "tågehorn". De er som de stille også særligt sensitive, bare på en helt anden måde. Både de signalstærke og de ekstroverte børn er meget mere udadvendt både i forhold til livet generelt, mødet med andre mennesker, men så sandelig også i forhold til sanseoverstimuli. De trækker sig ikke så gerne, og de er meget sansesøgende, hvilket kun gøre det hele værre. De kan få de voldsommeste "flip" og raserianfald, når de ikke kan rumme mere. De er svære at nå i situationerne, og man kommer længst ved bare at lade dem rase af og være i fred, så længe de ikke skader sig selv og andre. Se de kan opfattes særligt uopdragne, men tag ikke fejl, det er blandt de signalstærke man finder de allerstørste og empatisk hjerter i denne verden. Det er blandt dem, man finder de børn, som går over egne grænser for, at hjælpe andre. Det er blandt dem man finder børn, der i en MEGET tidlig alder (2-3 år) ved hvad der er rigtig og forkert opførsel. Det er dem der sidder pænt på restauranten, fordi de ved, det gør man ude. 

Det er så nedværdigende for dem, at mærke, at andre mener, at de er uopdragne.Så kære du, som mener Eva Agnete Selsing har ret, sæt dig ind i tingene inden du dømmer så uretmæssigt, som hun har gjort.Link:

Klummeskribent: Særligt uopdragen

Blogger: Marchersmeninger.com Særligt sensitive og uopdragne børn

En info side om særligt sensitive og signalstærke børn

Signalstærke børn


SENSITIV RÅDGIVNING


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...