onsdag den 14. maj 2014

Bør særligt sensitive få børn?

Ulla Jensen - www.orkideborn.dk - www.orkidebornene.blogspot.dk

"Hvordan har I det med at skulle få børn en dag, eller med det at have børn?......"

Sådan starter et opslag i vores gruppe, og fortsætter....

"Jeg er ikke særlig sensitiv, men lever med sensitive og må indrømme at jeg ikke syntes at sensitive burde få børn. Hvad tænker i når en,- ikke sensitiv udmelder dette? Jeg mener ganske enkelt ikke at sensitive har tid og overskud til børn og ikke mindst at det sensitive får negativ indvirkning på opvækst og opdragelse."

Tja, det er måske ikke den bedste udmelding, og slet ikke måden det bliver formidlet på. Men sådan er det, det skrevne ord er ikke altid at forstå meningen med, og slet ikke for særligt sensitive. 

Særligt sensitive er bare lidt mere følsomme, lidt lettere at såre, og så tolker de meget det uskrevne, det mellem linjerne osv.

I dette opslag lyder det til, at særligt sensitive helt burde udryddes, sådan lyder det i hvert tilfælde i en sensitivs øre.

Hvordan ville en ikke særlig sensitiv føle det, hvis 'vi' sagde, vi mener ikke, at ikke sensitive bør få børn, for I rummer ikke de samme dybder, har måske ikke helt så mange kreative sider, kan nok ikke aflæse mennesker som vi kan osv osv osv

Men er det ikke fordomme igen, nogle der virkelig vil noget?

I hvert tilfælde udløste disse få linjer en storm. En storm der blev stoppe meget brat, og uden yderligere varsler eller forsøg på at forstå.

Kender man mig, vil man vide, at den selvfølgelig ikke stoppede der.

Er det min intuition? Er det fordi jeg hader ufred? Er det fordi jeg er så vant til denne vinkel og syn på mig, at den ikke ramte mig på samme måde, som den ramte så mange andre?

Jeg hælder til min intuition.

Jeg tænker det må bunde i uvidenhed.

Jeg tager selvfølgelig kontakt, for at vide mere om årsagen til sådan en udmelding. Det kan simpelthen ikke kun være pga særligt sensitivitet (HSP), for godt nok kan det fylde meget i en hverdag, men der er også goder og dybder andre slet ikke kender til. Ved at leve med sine særligt sensitive sider, kan man faktisk have et mere rigt liv end ikke sensitive.
Vi får bare ikke altid lov af omgivelserne.

Særligt sensitive børn kan have mange udfordringer i deres dagligdag, men med forståelse og småjusteringer kan de trives ganske fint. Samtidig har de ofte særligt sensitive forældre, som forstår dem og rummer deres udfordringer.

Så hvorfor denne udmelding fra en skriver?

Jeg skriver privat til vedkommende, for jeg vil gerne hjælpe, hvis jeg kan. Vi har en dialog gennem nogle dage, og får redt nogle tråde ud. 

Skriver kan selvfølgelig godt se, at tilgangen ikke var så heldig, men stadig syntes vedkommende, at det var svært. For svært.

Ved nærmere snak frem og tilbage, viser det sig nemlig, det jeg tænkte. Det handler ikke kun om HSP, der må ligge mere bag, og det gjorde der. Det handlede om højere begavelse og udfordringer i forhold til det. Der har lige været en tv udsendelse om de kloge børn, og den hed "Forbandet klog" og med rette. For disse børn har så mange udfordringer, fordi de ikke spottes som kloge, de får ikke brugt hjernen, så bliver ikke forstået, de får etiketter som "problembørn" og de får det rigtigt svært i skolen. De får et forbandet svært liv. Samtidig er det her barn meget særligt sensitiv og såres let.

Disse forældre er ikke selv særligt sensitive og søgte hjælp og råd til, at forstå og støtte deres barn, og de blev tromlet ned pga en uheldig tilgang. Hvem er det nu der er fyldt med fordomme? De har ikke den samme indgangsvinkel til at forstå barnet, som vi der selv er det.

Samtidig er det forfærdeligt, at hovedpersonen i hele dette var medlæser, og nu føler at det, at få børn ikke er for os særligt sensitive.

Det særligt sensitive barn er meget velkommen til at skrive til mig, og få en snak om, at selvfølgelig skal vi have børn. Verden kan ikke undvære særligt sensitive mennekser.

<3 VI ER SUPER FORÆLDRE TIL VORES SÆRLIGT SENSITIVE BØRN <3
Citat fra gruppen delt med tilladelse

     SENSITIV RÅDGIVNING    


Se flere blogsRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...